Skip to: Zo tover je wijnflessen en eierdopjes om tot unieke kandelaars

Zootje Geregeld website

Jantien is interieurontwerpster met als specialisatie duurzaam wonen. Ze haalt alles uit het leven wat erin zit. Maar dan wel op een verantwoorde manier. Ze draagt haar steentje bij aan een duurzamere wereld door in haar ontwerpen vaak te kiezen voor hergebruik van materialen en tweedehands spullen in plaats van deze nieuw te kopen. Voor Jantien is de natuur dé inspiratiebron voor haar werk. Ze gebruikte lege wijnflessen en oude eierdopjes om toffe kandelaars voor kaarsen van te maken. Hoe? Dat lees je hier.
Foto: Rene Mesman

Do It Yourself stappenplan

Benodigdheden

  • Lege wijnflessen zonder etiket
  • Oude eierdopjes
  • Lijm voor porselein en glas
  • Kaarsen

Stap 1
Verzamel oude eierdopjes en flessen. Maak ze goed schoon.

eierdopjes met ei
lege flessen

Stap 2
Leg de lijm klaar waarmee je glas en porselein kunt lijmen.

Stap 3
Lijm twee eierdopjes met de onderkanten op elkaar en druk deze stevig vast. Wacht net zo lang tot ze stevig vastgelijmd zitten. Je kunt verschillende eierdopjes gebruiken, wel zo leuk!

Stap 4
Smeer de rand van de fles in met de lijm en zet de geplakte eierdopjes erop. De holle kant van het dopje moet op de flessenhals komen te staan. Houd deze net zo lang vast tot ze stevig vastgelijmd zitten op de fles.

Stap 5
Pak een kaars en steek deze aan. Druip het kaarsvet dan voorzichtig, door de kaars rond te draaien boven het eierdopje, in het eierdopje. Als er een bodempje vloeibaar kaarsvet in het dopje zit, druk je de kaars voorzichtig in het kaarsvet en houd je deze vast tot hij goed recht en vast staat.

Vermelding

Designstudio Jantien Broere
www.designstudiojantienbroere.nl
@designstudiojantienbroere.