Skip to: Leuke zomer-doe-tips voor thuis

Zootje Geregeld website

Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke en budgetvriendelijke thuisactiviteiten? Met deze makkelijke en duurzame tips kun je je samen met het gezin heerlijk vermaken in eigen huis.

vrouw leest boek op grasveld

Maak je eigen ijsjes met fruit

Op warme dagen zijn ijsjes een heerlijk tussendoortje. Wist je dat je ijsjes makkelijk zelf kunt maken met (oud) fruit en water? Het is eenvoudig, goedkoop en ook nog eens heel leuk om te doen. Je kunt zelf de smaak kiezen die je lekker vindt, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of meloen. Ontdek hoe je ze in een paar simpele stappen zelf maakt.

ijsjes

Zo houd je de kids een zomer zoet

Vervelen de kinderen zich? Ruil eens spelletjes met de buren, zodat ze wat nieuws kunnen uitproberen. Of ga op zoek naar tweedehands spelletjes en verkoop meteen de spelletjes die jullie inmiddels hebben uitgespeeld. Zo kun je het verdiende geld meteen goed besteden. Bekijk ook eens het aanbod van een speelotheek in de buurt. Met een abonnement kun je het hele jaar door speelgoed en spelletjes lenen en uitproberen. Uiteindelijk ben je goedkoper uit dan steeds nieuwe spullen te kopen en je kinderen vervelen zich niet meer.

kind speelt met speelgoed

Geef je kledingkast een make-over

Elke zomer kent een aantal druilerige dagen. Een goed moment om je kledingkast een flinke opruimbeurt te geven. Vaak hangen er kleren in je kast die je niet meer draagt of past. Ben je toe aan een nieuwe zomerse jurk, shirt of broek? Organiseer dan na het opruimen meteen een kledingruil met vrienden of collega’s of doe mee aan the Clothing Loop bij jou in de buurt. Kleding die je niet meer draagt kun je brengen naar de kringloopwinkel en naar sommige kledingwinkels. Mocht je die niet in de buurt hebben of is je kleding helemaal versleten, dan kun je het ook naar een kledingbak of naar de milieustraat brengen.

vrouw zoekt kleding uit

Creatief met pallets

Heb je nog een oude pallet in de tuin of garage staan? Dan kun je deze ook omtoveren tot moestuinbak, tuinmeubel of insectenhotel. Leuk om alleen te doen, of juist gezellig samen met het gezin! Je vindt hier een uitgebreid stappenplan voor het maken van een kruidentuintje van een oude pallet.

insectenhotel op grasveld gemaakt van pallets

Lenen of ruilen, en lezen maar!

Ben jij een echte boekenverslinder? De meeste mensen lezen een boek maar één keer. Best zonde van alle energie en grondstoffen die nodig zijn om het boek te maken! Daarom is het delen of doorgeven van een boek of magazine een goed idee. Leen je boeken bij de bibliotheek of ruil ze met vrienden. En soms zie je kleine boekenkasten bij een huis staan, waar je gratis boeken kunt achterlaten en meenemen. Dus laat je boeken niet verstoffen in je kast, maar geef ze door!

Minibieb Deurne

Welke tips heb jij voor een duurzame zomer? Deel jouw ideeën en ervaringen op de Facebookpagina van Zootje Geregeld!