Skip to: Duurzame vakantiedoetips voor thuisblijvers en vakantiegangers

Zootje Geregeld website

Of je nu thuisblijft of op vakantie gaat, iedereen kan de zomer een stukje duurzamer vieren. Zootje Geregeld deelt drie duurzame vakantiedoetips voor een groene en voordelige zomer.

vrouw leest boek op grasveld

Lenen of ruilen, en lezen maar!

Doe je niets liever dan liggend bij het zwembad of in een hangmat in je tuin het een na het andere boek te verslinden? De meeste mensen lezen een boek maar één keer. Best zonde van alle energie en grondstoffen die nodig zijn om het boek te maken! Daarom is het delen of doorgeven van een boek een goed idee. Dit kan door ze te lenen bij de bibliotheek of met vrienden te ruilen. En soms zie je kleine boekenkasten bij een huis staan, waar je gratis boeken kunt achterlaten en meenemen. Dus laat je boeken niet verstoffen in je kast, maar geef ze door!

Minibieb Deurne

Zo houd je de kids een zomer zoet

Geen school en de kinderen vervelen zich. Herkenbaar? Ruil eens spelletjes met de buren, zodat ze wat nieuws kunnen uitproberen. Of ga op zoek naar tweedehands spelletjes en verkoop meteen de spelletjes die jullie inmiddels hebben uitgespeeld. Zo kun je het verdiende geld meteen goed besteden. Bekijk ook eens het aanbod van een speelotheek in de buurt. Met een abonnement kun je het hele jaar door speelgoed en spelletjes lenen en uitproberen. Uiteindelijk ben je goedkoper uit dan steeds nieuwe spullen te kopen en je kinderen vervelen zich niet meer.

kind speelt met speelgoed

Geef je kledingkast een make-over

Elke zomer kent een aantal druilerige dagen. Een goed moment om je kledingkast een flinke opruimbeurt te geven. Vaak hangen er kleren in je kast die je niet meer draagt of past. Ben je toe aan een nieuwe zomerse jurk, shirt of broek? Organiseer dan na het opruimen meteen een kledingruil met vrienden of collega’s.

vrouw zoekt kleding uit

Welke tips heb jij voor een duurzame zomer? Deel jouw ideeën en ervaringen op de Facebookpagina van Zootje Geregeld!